Campings in de Achterhoek (2)Kamperen in de Achterhoek (2)

PLAATSNAAM  
A t/m D KLIK HIER
   
E t/m H OP DEZE PAGINA
   
I t/m Z KLIK HIER
   


SVR-camping De Kloostertuin in Hengelo

Foto: De Kloosteruin-Hengelo Campings Achterhoek plaatsnamen E t/m H

   
EIBERGEN RECREATIECENTRUM HET EIBERNEST
Kerkdijk 1
7152 DB EIBERGEN
Telefoon +31 (0)545 47 12 68
Fax +31 (0)545 47 63 31


'Het Eibernest' is gelegen in de mooie Gelderse Achterhoek vlak bij de Duitse grens. Een mooi afwisselend landschap, ideaal om te wandelen, te fietsen of een toertocht met de auto te maken.
U vindt er natuur, cultuur, een pretpark, een kaasboerderij, verschillende musea, u kunt er kanovaren, een steengroeve bekijken en onderzoeken, u kunt er vissen en windsurfen etc. etc. etc. Het is er allemaal.
Eibergen is centraal gelegen, waar u ook vandaan komt. Mocht 't weer een dag wat minder zijn, mogelijkheden genoeg voor een leuke dagtrip naar Pretpark Hellendoorn (45 min.), Warner Bros Movieworld (Duitsland, 60 min.), Het land van Jan Klaassen (40 min.), indoorskieën (40 min.) of een leuk dagje winkelen in Duitsland. Vanuit Eibergen bent u er zo !!
En natuurlijk niet te vergeten de manege op 200 meter afstand van 'Het Eibernest'. Ook zij staan met hun pony's en paarden borg voor vele uurtjes vakantieplezier.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
EIBERGEN CAMPING DE GOEDE HOOP
Vredenseweg 12
7152 DJ EIBERGEN
Telefoon (0544) 46 16 01
Fax (0544) 46 66 81


is een typisch familie bedrijf, met zo'n 120 plaatsen. Jong en oud kunnen er zich uitstekend vermaken.
In het café zijn biljarttafels en in de grote zaal van "De Koeienstal" worden diverse activiteiten georganiseerd.
Op de camping is een zwembad met glijbaan, zeer geschikt om even lekker af te koelen.
Hun recreatieteam organiseert tijdens het seizoen bingo's , disco- en dansavonden, een play-back show, thema-avonden, droppingen etc. Voor de kinderen wordt er van alles gedaan zoals disco, bingo, tekenen, sport en spel. etc.
Elk jaar wordt er een programmaboekje gemaakt waar deze informatie in te vinden is. Verder is er op de camping een speeltuin te vinden en ook zijn er rijpaarden aanwezig, is er een voetbalveld en een grote visvijver.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
EIBERGEN RECREATIEPARK DE FONTEIN
Stokkersweg 3
7151 NN EIBERGEN
Telefoon 0031(0)545 474887
Fax 0031(0)545 476326


De Fontein is een kleinschalig recreatiebedrijf in de Achterhoek. De belangrijkste
voorziening is een recreatieplas van ongeveer 8 hectare met een groot strand. Daar er geen dagtoerisme is kan men zelfs in het hoogseizoen bij mooi weer rustig genieten van deze prachtige voorziening.Er kan worden gevist (gevarieerde royale visstand), gezwommen en gesurft.
Het omliggende terrein is voor het grootste deel niet aangelegd maar van natuurlijk begroeid.
Verdere voorzieningen op het terrein: toiletgebouw, telefooncel, kunstgras-tennisbaan, buitentafeltennis, kleine wasserette, receptie met alleen ijsverkoop in het hoogseizoen.
Verder een paar zandbakken voor de kleine kinderen en een volleybalveld.
Er is geen kantine en er worden geen dingen georganiseerd.
Het kampeergedeelte omvat ongeveer 85 plaatsen, waarvan ongeveer 70 als seizoenplaatsen die continu bezet zijn. Verder is er een gedeelte met ongeveer 50 houten chalets.
Daar weer naast een deel met ongeveer 20 stenen bungalows.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
EIBERGEN VAKANTIEBOERDERIJ DE VLIERHOF
Derk en Narda Groot Wassink
Kiefteweg 71
7151 NX EIBERGEN
Telefoon (0544) 48 13 75


is een trefpunt van rust, ruimte en speelplezier en ligt verscholen in het Achterhoekse coulissenlandschap. De Achterhoekse boerderij ligt in een landschap bekleedt met lieflijke dorpjes, kronkelende weggetjes en groene weilanden. De Vlierhof ligt op tien minuten fietsen van het dorp Eibergen en het prachtige openluchtzwembad ’t Vinkennest. Het ruime boerenerf is een avontuurlijke en veilige speelplaats voor kinderen. Zij kunnen naar hartelust ponyrijden, er zijn skelters en ook de kleindieren ontbreken niet.

De Vlierhof (SVR-camping) is van alle gemakken voorzien: ruime standplaatsen, afgescheiden parkeerterrein, uitstekend sanitair, gezellige recreatieruimte en eigen ‘VVV-hoekje’. Direct vanaf de vakantieboerderij kunt u fiets- en wandelroutes vinden. Op fietsafstand prachtige visstekjes, recreatieplassen, musea en kastelen. Dagtrip naar het ‘buitenland’? Duitsland ligt op 10 kilometer afstand! De Vlierhof beschikt ook over twee vakantiehuisjes en een 2 zeer compleet ingerichte groepsaccommodaties.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
GROENLO MARVELD RECREATIE
Elshofweg 6
7141 DH GROENLO
Telefoon (0544) 46 60 00

Lente, zomer, herfst of winter... Voor een geslaagde vakantie of een ontspannen weekeinde kunt u het hele jaar door terecht bij Marveld Recreatie. Dit schitterende vijf sterren vakantieoord is gelegen aan de rand van Groenlo in de Achterhoek, een stukje Nederland rijk aan natuur én geschiedenis.
Wie Marveld bezoekt, heeft het idee een gezellig en knus dorp te betreden. Bij de moderne receptie wordt u hartelijk ontvangen en kunt u terecht met al uw vragen.
Parkeren kan voor de ingang op de grote parkeerplaatsen, maar het hele terrein is voorzien van wegen die geschikt zijn voor auto's en parkeren kan ook naast de bungalow of bij uw kampeerplaats.
Alle denkbare voorzieningen zijn aanwezig. Zoals een supermarkt, een wasserette, telefooncellen, een restaurant, een snackbar, een fietsverhuur en zelfs een kapsalon. Ook op het gebied van recreatie en sport zijn de mogelijkheden talrijk: u kunt er vissen, roeien, zwemmen in het buitenbad, het subtropisch zwemparadijs of lekker sportief baantjes trekken in het overdekte wedstrijdbad. Of u bezoekt de tennis- en squashbanen. Een middagje sauna of bruinen onder de zonnebank mag u niet missen. En wat dacht u van gezellig bowlen met familie of vrienden?

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
   
HAARLO S.V.R. CAMPING GROOT WILLINK
Familie te Velthuis Hogebrugweg 4
7273 PB HAARLO
Telefoon (0545) 26 13 42
Fax (0545) 26 15 42


ligt op een afstand van ruim 1 kilometer van Berkelstad Borculo in het schitterende coulissenlandschap van de Gelderse Achterhoek. De camping, aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie, biedt plaats aan 50 caravans/tenten.
In een prachtige omgeving kunt u hier genieten van de ongerepte natuur. De omgeving nodigt u uit tot het maken van wandelingen en fietstochten.
De camping is verdeeld in velden. De velden zijn van elkaar gescheiden door struiken en bomen. De plaatsen zijn ongeveer 100m2 groot en voorzien van een elektra-aansluiting (4 Amp).
Op de camping is een speeltuintje aanwezig met schommels, een zandbak en een klimtoren met een glijbaan.
De camping is tevens voorzien van verharde wegen en is 's nachts verlicht. Voor uw auto is buiten de camping een ruime parkeerplaats aangelegd, zodat overlast door heen en weer rijdende auto's minimaal is.

VOOR MEER INFORMATIE BEL BOVENSTAAND TELEFOONNUMMER
   
HAARLO S.V.R. CAMPING VELDZICHT
Henk en Lies Klein-Kranenbarg
Veldweg 1
7273 PP HAARLO
Telefoon (0545) 26 12 90


De boerderijcamping ligt net buiten de bebouwde kom en is rustig en landelijk gelegen. Men beschikt over 80 plaatsen verdeeld over 5 velden met electra-aansluitingen en verschillende watertappunten. Ook zijn er voldoende sanitaire voorzieningen.
U kunt bij hen terecht met uw eigen tent of caravan, maar er zijn ook 4-persoons blokhutten te huur. Vlakbij de camping ligt de Hambroekplas, waar men kan zwemmen, surfen of vissen.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
HARFSEN MINI-CAMPING DE HUURNE
G.J.M. Ensink
Harfsensesteeg 15
7217 MD HARFSEN
Telefoon en fax (0573) 43 16 66


De camping is vooral aantrekkelijk door de stille omgeving en speciaal geschikt voor families met kleine kinderen. Voor ouderen en rustzoekenden is de camping een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten.
De standplaatsen zijn royaal opgezet met electra-aansluiting. Het sanitair is goed (gratis warm en koud stromend water). Voor de douches heeft u munten nodig.
De camping ligt in een bosrijke omgeving, die wordt afgewisseld door heide, bouwland en weilanden. Er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving.
Men is aangesloten bij de Stichting Vrije Recreatie (S.V.R.).

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
HENGELO CAMPING KOM-ES-AN
Handwijzersdijk 4
7255 MJ HENGELO (Gld)
Telefoon (0575) 46 72 42
Fax (0575) 44 13 24


De camping is ruim opgezet en beschikt over allerlei moderne voorzieningen. In de winter 2000 - 2001 is er nieuw sanitair geplaatst.
Op het terrein zelf zijn de volgende voorzieningen: kampwinkel, snackbar, telefooncel, kantine/restaurant met televisie, diverse speelvelden (voetbal/volleybal), zwembad (verwarmd) met apart kleuterbad, wasserette en een beperkte verhuur van skelters.
Kortom, een uitstekend geoutilleerde camping gelegen in een bos en in de buurt fiets- en wandelroutes, kastelen en viswater (Veengoot). Tevens is er op loopafstand voor de paardenliefhebber een manege.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
HENGELO SVR CAMPING DE KLOOSTERTUIN
Familie Toonk
Groenendaalseweg 6
7255 PB HENGELO(Gld)
Telefoon (0575) 46 33 69

U bent van harte welkom op deze zeer rustig gelegen camping in de Achterhoek. In de directe omgeving zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden. Voor de visliefhebbers is er vlakbij een viswater.
Ook uw hond(en) zijn van harte welkom. U kunt met uw eigen caravan of tent komen, maar men heeft tevens een stacaravan in de verhuur.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
HENGELO MINI-CAMPING DE VELDHOEK
Veldhoekseweg 1
7255 NH HENGELO(Gld)
Telefoon (0573) 46 14 30

biedt u volop keuze uit royale staanplaatsen, met aansluiting op electra voor caravans, campers en tenten.
Verder zijn er de volgende voorzieningen: verlichting op het terrein, ruime parkeergelegenheid, een jeux-de-boulesbaan, uitstekende visgelegenheid en voor de kinderen zijn er schommels, een glijbaan, een wip-wap en een zandbak.
Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan.
Mini-camping De Veldhoek ligt direct aan de Veengoot, een schoon beekje, midden in de Achterhoek. Temidden van de natuur kunt u genieten van rust en ruimte.
In de omgeving van de camping vindt u: mooie fiets- en wandelroutes, bossen (Landgoed 't Zand), een binnen- en buitenzwembad, een sportcomplex met o.a. een restaurant/cafetaria, tennisbanen en een speeltuin, verder kastelen met prachtige tuinen en een doolhof.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   


BOERDERIJCAMPING DE MÊBEL in DE HEURNE   
DE HEURNE BOERDERIJCAMPING DE MÊBEL
Familie Koskamp
Hoge Heurnseweg 14
7095 CH DE HEURNE
Telefoon (0315) 654 364
Mobiel 06-108 517 93

Proef de sfeer van Achterhoekse gemoedelijkheid en de rust van het platteland. Onze camping beschikt over 20 staanplaatsen en is gelegen achter de boerderij, vanwaar u uitkijkt over de weilanden.
Wij bieden u ruime sanitaire voorzieningen (schoon en fris) compleet met een babybadje en een aankleedtafel. Tevens kunt u gebruik maken van een wasmachine.
Centraal gelegen op de camping staat een aantal speeltoestellen opgesteld, waarmee uw kinderen onbezorgd kunnen spelen. Vanuit elke standplaats heb u een goed zicht over het middenterrein.
En er is een recreatieruimte met spelletjes boeken en tijdschriften, evenals een pingpongtafel.
U kunt bij ons ook nog een zomerhuisje/trekkershut huren. Deze is volledig ingericht en voorzien van een tweepersoons slaapbank. Verder heeft u de beschikking over een eigen douche en toilet.
Bij ons geniet u van een geweldige vakantie met schone lucht en een natuurlijke rust.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   
HUMMELO PARKCAMPING DE GRAAFSCHAP
Loenhorsterweg 7c
6999 DT in HUMMELO (bij Doetinchem)
Telefoon (0314) 34 37 52
Fax (0314) 32 73 55


is een kleinschalige camping van bijna 4 ha, gelegen aan de rand van de Kruisbergse bossen. Wie van wandelen of fietsen houdt kan zijn hart ophalen in de cultuurhistorische Achterhoek. De Kruisbergse bossen en het coulissenlandschap van de Achterhoek lenen zich uitstekend voor heerlijke, rustige wandelingen of fietstochten. Voor wie van echte Achterhoekse gezelligheid houdt, is een bezoek aan de nabijgelegen winkelstad Doetinchem een aanrader. Parkcamping De Graafschap ligt in het rustieke Hummelo bij Doetinchem. Er is veel rust, maar toch is het winkelgebied en horeca op fietsafstand.
De camping, die het gehele jaar geopend is, beschikt over 65 toerplaatsen en 65 vaste plaatsen.
Elke plaats heeft kabel-tv, elektra, riolering en stromend water. Er is ook een mogelijkheid om 2 trekkershutten te huren, er is een trekkersveld voor tentjes, een schuilplaats met rieten overkapping en er zijn speelmogelijkheden voor jonge kinderen.

VOOR MEER INFORMATIE KLIK HIER
   


Voor campings in andere plaatsen...

PLAATSNAAM  
A t/m D KLIK HIER
   
E t/m H OP DEZE PAGINA
   
I t/m Z KLIK HIER
   


Voor andere informatie....

Voor uitgebreide informatie over de ACHTERHOEK KLIK HIERWebsite informatie